Горещи новини

Македонски журналист: България трябва да е луда, ако даде зелена светлина на РСМ

-18:03-Razloginfo.com

Кирил Петков е на посещение в Република Северна Македония, където ще се срещне с новоизбрания премиер на западната ни съседка Димитър Ковачевски. „Срещата между двамата премиери сигурно ще бъде без преводач. Тепърва ще се опитат отново да излъжат България и България да има поведение, каквото имаше в периода на 2017 г.“, заяви македонският журналист Виктор Канзунов в студиото на „Bulgaria ON AIR“.„Грешка е на българската страна на този етап да се настоява етническите българите да са част от преамбюла на Конституцията на РСМ. Това е много опасно, защото в последната година е основно искане от България, а това на практика не решава нищо“, настоя той.

По думите му България трябва да е луда държава и българските политици трябва да са луди, ако дадат зелена светлина на една държава, където и управляващото мнозинство е антибългарско.

„Ако там има политик, който приема, че имаме обща история, че в миналото сме били един народ… Но и да има такъв политик, той ще смята, че ще загуби изборите“, посочи Виктор Канзунов.

„Аз не мога да гадая кога те окончателно ще намерят човек, който ще бъде посланик тук, абсолютно безотговорно е това от страна на РСМ“, заяви македонският журналист.

Според него неприятелското отношение от тяхна страна ще остане. А промяна можело да има, ако обществото на РСМ премине през един вътрешен катарзис.

Източник: dnesplus.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!