Горещи новини

Магнитна вода – как се прави и за какво помага?

| 14:10

Магнитната вода е необикновена вода, в която протичат редица физиологични и химически процеси след обработка, които й придават силни лечебни свойства. Според научни изследвания, магнитната вода действа благоприятно върху всички видове здравословни заболявания.След проучвания се установява, че магнитното поле има функцията да действа върху протичането на биологичните процеси. Освен това, магнитите могат да окажат влияние върху живите организми. Ето какви са основните функции на магнитната вода:

– Магнитната вода подобрява храносмилането, спомага правилното функциониране на червата и има силно детоксикиращо действие. С нейна помощ се изхвърлят отровните вещества от организма и се предотвратява задържането на течности.

– Магнитната вода действа изключително благоприятно върху работата на уринарния тракт. Тя е ефективно средство в случаите на бъбречни проблеми или проблеми с уринирането.

– Магнитната вода спомага при проблеми с месечния цикъл при жените, като го регулира.

– Магнитната вода действа ефективно в случаите на грип, настинка или симптоми като главоболие, хрема или кашлица.

Основното предимство на магнитната вода е, че тя е изключително достъпен и безопасен продукт. Нейната редовна консумация ще доведе до подсилване на имунитета и закрепване на тонуса. Освен това, тя може да се приготви в домашни условия. Ето как:

– За целта се нуждаете от магнит с индукция по-голяма от 150mT. Другият вариант е да използвате специално устройство за намагнетизиране на водата, което спомага за създаването на магнитно поле.

– Пригответе 2 плоски магнита в квадратна или кръгла форма, които имат съответно северен и южен полюс.

– Вземете обикновена пластмасова чаша, като за целта е подходящо за използвате такава от кисело мляко. След това наливате вода в нея и прикрепяте уреда на дъното, като го обръщате с работната повърхност нагоре. Покривате чашата с индикатора за магнитно поле и поставяте постоянния магнит върху него. В това състояние водата трябва да престои няколко часа, като оптималният период за магнетизиране е от 12 до 24 часа. Бъдете внимателни и дръжте магнита само от външната част на чашата.

– Готовата вода има лечебни свойства в рамките на 4-5 дни. Тя трябва да се съхранява на стайна температура, далеч от хладилни помещения. Освен това, е необходимо да я държите далеч от метални предмети, тъй като те могат да я демагнитизират.

Източник: sanovnik.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!