Горещи новини

Магистрала „Струма” през Кресненското дефиле ще се строи само след консенсус

| 18:16

Снимка: МС
Министър-председателят Кирил Петков се срещна с представители на гражданската инициатива „Да спасим Кресненския пролом – в памет на Боян Петров”, информираха от правителствената пресслужба. Премиерът изрази подкрепа за тяхното искане бъдещата и последна отсечка на автомагистрала „Струма“, извън Кресненския пролом, да носи името на прочутия алпинист и природозащитник Боян Петров.Министър-председателят заяви, че строителството на качествена магистрала в този участък е приоритет на правителството. Кирил Петков бе категоричен, че изграждането на АМ „Струма“ през Кресна и Кресненския пролом ще започне само след постигане на консенсус между правителството, местните хора, гражданското общество и учените.

Министър-председателят гарантира, че предстоят редица експертни и политически разговори по темата и ще се търси най-доброто решение, което е допустимо и спрямо европейските изисквания.

В срещата на премиера Петков с представителите  на гражданската инициатива участваха и народните представители Зорница Стратиева и Александър Дунчев.

Източник: tribune.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!