Горещи новини

Лятото свършва – как да преборите лошото настроение?

-10:54-Razloginfo.com

Лятото е най-спокойният и забавен период на годината и завършването му винаги предизвиква скръб и лошо настроение. Самата мисъл за новата учебна година, зимна храна, тежки дрехи и дъждовни мрачни дни ни хвърля в депресиращо есенно настроение. Но скръбта след задоволството от спокойните дни няма да направи живота ви по-красив.Време е да се приспособим, време е да оставим лятото назад с позитивни мисли. И ето какво може да ви помогне да направите това:

Поставете красивите спомени от лятото пред очите ви. Снимките от лятната ваканция не трябва да остават заровени в папка на компютъра ви. Изберете два или повече от най-интересните кадри, отпечатайте ги и ги сложете в рамки. Поставете ги на бюрото си. Поставете една снимка като фон на компютъра си. Винаги, когато видите снимките, във вас ще се появят положителни емоции и ще помогнат да се справите с есенната депресия.

Слушайте своята „щастлива песен“. Летните хитове често са забавни и предизвикват щастливи и игриви емоции. Намерете музикалния хит, който е карал краката ви да подскачат през това лято и го слушайте по няколко пъти на ден.

Пренаредете гардероба си. Краят на лятото е идеалното време да започнете пренареждането на килера. Премахнете всички летни дрехи, които няма да можете да използвате за есенни комбинации. Извадете онези дрехи, които не сте носили 2-3 години и помислете кой може да ги използва.

Научете се да плетете. Помолете баба ви да ви научи да плетете. Така ще научите нещо ново и ще имате какво да правите, когато ви нападнат негативните мисли, а освен това ще обогатите дрехите си. Очакват ви студените дни, така че е добре да имате един допълнителен пуловер в гардероба. Плетените дрехи са винаги хит за предстоящия сезон.

Липсата на добър сън причинява промени в настроението. За да не бъдете раздразнени от всичко, което се случва около вас, спете 8 часа. Така че ще бъдете по-спокойни, по-концентрирани и по-комфортни.

Съсредоточете се върху това, което сте направили през лятото, а не върху нереализираните планове. Мнозина се чувстват зле, защото не са успели да направят всичко, което планират за лятото. Може би не сте успели да посетите всички места, които сте искали да видите? Или не сте успели да изпитате горещо любовно приключение? Във всеки случай, сега трябва да се съсредоточите върху всичко, което сте преживели през лятото и да оставите нереализираните планове за следващата година.

Обичахте ли да бягате в парка? Сега разберете къде се провеждат интересните занимания по Зумба, Tae-бo или Йога. Есента е чудесно време за учене. Започнете да изучавате нов език или да купите и прочетете нова книга.

Останете активни навън. Слънчевата светлина е вашият съюзник в борбата с лошото настроение. Не се затваряйте у дома, дори ако сте заети. Отделете 20 минути на ден, за да уловите възможно най-много лъчи от срамежливото есенно слънце.

Организирайте последното лятно парти. Обадете се на най-близките си приятели и подгответе свежи летни коктейли. Облечете любимата си лятна рокля.

Краят на лятото не означава края на партито!

Източник: ezine.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!