Горещи новини

Любопитни факти за бирата,които ще смаят мъжете

| 17:51

Малко са нещата в живота, които никога не излизат от мода и винаги остават все толкова актуални.
Едно от тях безспорно е бирата – любимото питие на милиони, а дори и милиарди хора по цял свят. Тази напитка не просто успява да утоли жаждата, но и ни дарява с вкусове, които не можем да открием в нито едно друго питие.
Днес обаче ще разгледаме няколко истински любопитни факти за бирата, способни да смаят всеки мъж, който ги прочете. Ето ги и тях:
1. Доказано е, че гърдите на мъжете не растат от бирата! В хмела се съдържат вещества, наречени фитоестрофени. Те работят на принципа на хормоните.
Количеството на хмел обаче в бирата не е достатъчно и тези вещества не оказват никакво влияние върху организма на човек.
2. Хмелът осигурява защита на бирата Освен вкус, хмелът защитава бирата. Той допринася за консервиращия ефект на пивото и спомага за удължаване срока му на годност. Именно този консервиращ ефект на хмела е от особена важност за немската бира, която много рядко бива пастьоризирана.
3. Най-много бира пият чехите Сигурно българските мъже ще се противопоставят на това твърдение. Колкото и да се бунтуват обаче, то чехите си остават най-големите консуматори на бира. Един човек от населението изпива за година близо 144 литра бира. Изумително е, нали?!
4. От бирата не се прави „бирено коремче“ Мъжете са свикнали да се оправдават, че така нареченото бирено коремче е в резултат от консумацията на твърде много бира. Това обаче съвсем не е вярно.
Истината е, че компонентите в бирата водят до увеличаване на апетита. Когато пиете бира, вие се изкушавате все по-често да похапвате мазни храни. Всички тези калории допринасят за излишните килограми и образуването на бирен корем.

Източник: Информационна агенция „КРОСС“

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!