Горещи новини

Любомир Аламанов за скандала с машинния вот: Ченгеджийски номера от аналоговата епоха в дигиталната ера

-17:35-Razloginfo.com

Тъкмо се чудех ченгетата какво ще измислят за последния ден… Това коментира във „Фейсбук“ Любомир Аламанов.ДАНС, която е под управлението на Президента, изпраща доклад, че зам. министър на електронното управление нещо прави в някаква зала. Тошко Йорданов от ИТН излиза и с пяна на устата разказва:

„В доклада става ясно, че на 25 октомври – два дни, след като ЦИК направи публично генериране на т.нар. хешкод, който е един от ключовете за защита на машините – заместник-министърът на електронното управление Михаил Стойнов влиза в залата, повтаря цялата процедура, снима с телефона си, сваля информацията на флашка. Ето как се манипулират машини“.

Тъжно е, когато ченгеджийски номера от аналоговата епоха се опитват да се прехвърлят към дигиталната.

Фактите:

ГЕРБ и БСП, мисля, че и ИТН (не помня точно) премахнаха алгоритмичното броене от страна на машините. Премахнаха даже и гледането на финалния протокол в края на деня. В момента машините са само принтери, които отпечатват бюлетинка с гласа на всеки един човек. Той си взима бюлетинката и я слага в кутийка. Само тези бюлетинки се броят. И това го знае всяко дете, и всяка секционна избирателна комисия.

Любомир Аламанов за скандала с машинния вот: Ченгеджийски номера от аналоговата епоха в дигиталната ера - 2

Т.е. няма броене от страна на машините. Няма алгоритъм. Няма какво да се хаква.

Какъвто и код да има, каквото и да се сложи след това, броят се само бюлетинките, отпечатани от машините.

Ще го кажа още веднъж, та може и да стигне до съзнанието на ГЕРБ и ИТН: Няма алгоритъм за броене и отчитане, броят се бюлетинките, няма какво да се хаква. Те сами си го гласуваха.

Т.е. цялата петъчна истерия на ДАНС, ГЕРБ и ИТН е пълна измислица. Само и само да откажат малко хора да гласуват. А и за да прикрият загубата на изборите.

Интересно ще бъде да се види кой е поръчал тази мръсотия. Жертвата е ясна – надеждата за промяна в България.

Отидете да гласувате в неделя. Иначе този кошмар няма да си отиде сам.

Спокоен ден!

Източник: fakti.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!