Горещи новини

Лоши условия за туризъм в планините, от ПСС с препоръки за зимния сезон

-20:41-Razloginfo.com

„На Витоша е зима, наслаждаваме се на красотата на зимната планина, но условията са специфични“. С тези думи от Планинската спасителна служба (ПСС) – Отряд София се обръщат към туристите, като ги предупреждават, че пътеките са силно обледени. Камъните са хлъзгави. Мъгливо е и студено, информират още от отряда.„Навлизаме в един сезон, при който нито с моторна шейна, нито с джип можем да достигнем лесно до пострадалите. За хеликоптер не говорим, защото вали и е мъгливо. С други думи, пазете се!“, предупреждават спасителите.

Обръща се внимание, че екипировката трябва да е подходяща. Освен подходящи зимни обувки, съветите са за дебели ръкавици, шапки, очила и гети. Носете допълнителни дрехи и топли напитки, казват още от ПСС-Отряд София. Оттам обръщат внимание, че колоездачите трябва да сложат на велосипедите си по-меки гуми „за по-добро сцепление“.

При нужда, туристите да се обадят на телефон 112, откъдето ще бъдат прехвърлени към дежурен спасител, обясняват още от софийския спасителен отряд и припомнят необходимостта от планинска застраховка.

От ПСС към Българския червен кръст потвърдиха по-рано, че като цяло условията за туризъм в планините са лоши.

Източник: tribune.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!