Горещи новини

Личните лекари назначават PCR тестове от днес

-11:50-Razloginfo.com

След месец закъснение, личните лекари с договор със Здравната каса вече могат да дават направления за безплатен PCR тест. Това става възможно след публикуването на анекса на националния рамков договор в днешния брой на „Държавен вестник“.

Личните лекари ще издават направление за PCR изследване при наличие на поне два симптома от 11. Това са новопоявила се температура; новопоявила се кашлица, предимно суха; новопоявила се отпадналост; новопоявили се загуба на вкус или обоняние; новопоявило се затруднено дишане или недостиг на въздух; миалгия; главоболие; диария; гадене и повръщане; гърлобол; кислородно насищане по-малко от 92% или по-малко от 88% (ако пациентът е с ХОББ) при проведена пулсоксиметрия, ако има такава възможност.

Не е необходимо пациентите да посещават джипитата си, за да го получат, това може да се случи по телефона.Няма да има лимити на издаваните направления. Цената на PCR теста ще е 60 лева и ще се поема от Здравната каса.

Все още обаче не е ясно каква част от личните лекари и лабораториите са готови за електронните направления.

Източник: trafficnews.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!