Горещи новини

Личните лекари вече ще могат да издават направления за PCR тест

-16:01-Razloginfo.com

Личните лекари вече ще могат да издават направления за PCR тест за коронавирус. Условието е пациентът да има минимум два от 11 симптома. До края на деня се очаква да бъде подписан анекса към Националния рамков договор.

Личният лекар ще може да издаде електронно направление за PCR тест след консултация по телефона. “Имате 2 или 3, или 4 от тези 11 симптома от тези, които суспектират COVID. Аз издавам електронното направление, то отива някъде и вие без хартия може да посетите всякаква лаборатория”, каза пред БНТ д-р Николай Бръзналов – общопрактикуващ лекар.

В лабораторията ще трябва да се идентифицирате най-вероятно с код, който лекарят ще ви каже по телефона.“Няма да има лимит за тестовете, които се назначават. Тестовете са 60 лева”, уточни д-р Иван Маджаров – председател на Български лекарски съюз.

Каква част от лекарите и лабораториите са технически подготвени за електронното направление не стана ясно. Не беше уточнено и кога на практика ще започне издаването му.

Източник: blagoevgrad.eu

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!