Горещи новини

Линеен контрол по пътищата: Над 9000 МПС са проверени от началото на акцията

| 17:09

Над 9000 моторни превозни средства в цялата страна са проверени от петък досега в рамките на акцията по линеен контрол, която започна МВР. Пътни патрули се смесват с другите автомобили в трафика и при нарушение или проблемно поведение на пътя сигнализират колегите си.46 екипа на „Пътна полиция“ в цялата страна работят по линейния контрол днес като 10 от тях дежурят и през нощта.

В „Денят започва“ от Института за пътна безопасност оцениха положително новата инициатива на МВР за линеен контрол на движението, но изтъкнаха, че това не е достатъчно.

От организацията настояват прокуратурата да възлага експертизи за състоянието на пътя при всяка катастрофа със смъртен случай. А ако се окаже, че състоянието на пътя е предпоставка за инцидент, да се търси отговорност от стопаните на съоръжението.

Най-честите причини за катастрофите по пътищата през лятото са неправилните маневри, напомнят от „Пътна полиция“. Традиционно през летните месеци у нас стават най-много катастрофи заради по-интензивния трафик в цялата страна.

Източник: Информационна агенция „КРОСС“

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!