Горещи новини

Либия не може да замести Русия

| 11:12

Либия в момента не е в състояние да увеличи доставките на енергийни ресурси за Европа, тъй като няма такъв ресурс, каза либийският министър на петрола и газа Мохамед Аун. Той отбеляза, че за да се увеличи добивът на петрол в Либия, е необходимо да се завърши модернизацията на петролните съоръжения „с ефективно и прозрачно управление“.Италианската петролна и газова група Eni по-рано обяви намерението си да замени руския петрол с международен петрол и спря сключването на нови договори за доставки от Русия. През 2021 г. 18% от суровия петрол, преработен от Eni, е доставен от Русия.

На фона на войната в Украйна, западните страни започнаха да налагат антируски санкции, по-специално тези, свързани с енергийните ресурси. САЩ наложиха забрана за внос на руски петрол, редица петролни продукти, втечнен природен газ и въглища. Великобритания обяви, че до края на 2022 г. ще откаже да доставя петрол и нефтопродукти от Русия.

Според министъра на финансите на САЩ Йелън повишаването на цените на петрола е неизбежно в случай на отказ за внос на руска енергия.

Източник: fakti.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.
МОНДИАЛ 2022 КАТАР
error: Content is protected !!