Горещи новини

Летим до Скопие за 40 минути, от лятото – и до Охрид

| 18:49

Само 40 минути делят вече София от Скопие. Това е времето, за което можем да стигнем до столицата на Северна Македония със стартиралата в събота (26 март 2022г.) редовна линия на авиокомпания GullivAir.В събота бе първият редовен полет на българската авиокомпания. С него тя ознаменува и поредната дестинация, до която ще можем да стигаме благодарение на самолетите и екипа й от доказани професионалисти.

Първият полет по трасето бе изпълнен от капитани на полет С. Пешев и Б. Ичев.

Линията се обслужва от самолети тип ATR 72-600, превозващи на борда си по 70 пътници. Полетите ще са всяка събота и понеделник рано сутрин, което дава възможно най-бързата опция за стигане до Скопие както за бизнеспътувания, така и за уикенд ваканции. Цените тръгват от 57 лева в посока. По разписание на компанията полетите излизат от летище София всяка събота сутрин в 5.25 часа, а кацането е 5.05 часа местно време (Р Северна Македония е с 1 час назад) на международно летище Скопие. В 5.45 часа местно време полетът лети обратно за София, където каца в 7.25 часа. В понеделник излитането от София е 05.40 часа, а кацането в Скопие е 5.20 часа. Обратния полет тръгва от скопие в 6.00 часа местно време и каца в София в 7.40 часа.

С цените на полетите авиокомпанията предоставя освен бърза и по-евтина услуга за придвижване в сравнение със сухопътния транспорт. За справка пътуването от София до Скопие с кола струва около 80 лева в посока с пътните такси при това по инфраструктура, която тепърва се доизгражда. Времетраенето за този вариант по най-краткия маршрут е 3 часа и 40 минути, като в него не влиза времето, в което се чака на опашка на границата. Така пътуването с новата самолетна линия София-скопие излиза с 3 часа по-кратко, а с приблизителна стойност на пътуването на кола.

В бъдещите планове на Gullivair за разработване на услугите й на северномакедонския пазар влиза и отваряне на редовна линия до Охрид. Предвижда се тя да стартира от лятото, като пътниците, желаещи да посетят живописната дестинация ще могат да правят свръзка през Скопие.

Източник: Информационна агенция „КРОСС“

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.
МОНДИАЛ 2022 КАТАР
error: Content is protected !!