Горещи новини

Летен вирус с повръщане и температура повали стотици хора в Разложко

-9:50-Razloginfo.com

Пикът на заболяването е бил от неделя до вторник, когато десетки са потърсили помощ при личните си лекари. Значителен е и броят на хората, посетили Спешния център в Разлог през уикенда, а някои са прибягнали до самолечение.

Аптекари в Разлог споделиха, че в неделя и понеделник най- търсените медикаменти са били банките с глюкоза и ампулите деган.

В някои обекти те свършили и се наложило в първия работен ден от седмицата да се презапасят с оглед и на факта, че горещините тепърва настъпват и не е изключена нова вълна от вирусни инфекции.

Не са малко и децата, които са повалени от вируса. Лекарите успокоиха, че в случая става въпрос за краткосрочен вирус, който се овладява за едно денонощие и пикът почти е преминал.„Място за притеснение и паника няма. Заболелите са в нормално количество за този сезон. Вирусът протича даже без разстройство, само с повръщане и температура, овладява се за 24 часа.

Това са неща, които са нормални за този сезон.

В случая категорично става въпрос за вирусна инфекция, а не за стомашно- чревни инфекции. Малко по-рано дойде този вирус тази година, обикновено е юли и август”, каза д-р Лилова, завеждащ детско отделение в МБАЛ – Разлог, която препоръча родителите да не водят децата си в затворени помещения с много хора, за да се намали рискът от заразяване.

Източник: E79 News

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!