Горещи новини

Лесен трик със смартфон позволява на крадци да виждат какво има в колите ни

| 16:49

Полицията в САЩ предупреди собствениците на автомобили да не оставят ценни вещи в своите автомобили поради зачестилите кражби от този тип. Властите казват, че много собственици разчитат на тъмното фолио на стъклата и оставят смартфони, портфейли и други ценни вещи в автомобилите си. Дори и най-тъмното фолио на стъклата, обаче може лесно да бъде „прескочено“ от крадците с лесен трик.С помощта на смартфон, крадците лесно могат да видят какво има в автомобила. Независимо от марката и модела на устройството, злосторниците използват камерата и функцията ѝ за автоматична експонация на светлината. По този начин телефонът автоматично показва на дисплея ясен образ за това какво има в автомобила.

Това е пореден трик в ръкава на крадците, които използват разнообразни прости, но ефективни начини, за да постигнат своето. Наскоро ви съобщихме за други трикове, които те ползват, като например поставянето на проследяващи устройства и други.

Източник: fakti.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!