Горещи новини

Лесен трик: Как да проверите дали бензинът от колонката е качествен?

-18:33-Razloginfo.com

Докато автомобилната индустрия бързо върви към електрификация, у нас изкопаемите горива като бензин и дизел все още са си на мода и тази тенденция едва ли ще се промени скоро.А опитните водачи на такива превозни средства добре знаят, че надеждността на частите по двигателя до голяма степен зависи от качеството на горивото. не е тайна и, че у нас много бензиностанции предлагат некачествени горива. Но как да разберем дали бензинът е качествен?

Ако имате съмнения в качеството на горивото трябва преди да заредите да извършите един прост и много лесен тест, за да проверите горивото, с което зареждате автомобила си. Принципно тестването на чистотата на бензина и дизеловото гориво изисква някои инструменти, които са трудни за получаване, но има и по-лесен метод.

Чрез него можете да проверите качеството на бензина без инструменти. За да направите това ви трябва единствено хартия. С нея трябва да почистите добре пистолета на бензиноколонката, така че да няма следи от мръсотия по него.

След това взимате парче филтърната хартия и капвате капка бензин от дюзата върху филтърната хартия. Бензинът трябва да се изпари в рамките на две минути и да не остави никакви петна по хартията. Но ако тази капка бензин остави тъмен пигмент върху филтърната хартия, тогава бъдете сигурни, че бензинът е „подправен“.

Източник: fakti.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!