Горещи новини

Лекари: Расте броят на заразените с морбили

-20:34-Razloginfo.com

Лекари предупреждават, че расте броят на заразените с морбили. Това се случва заради по-малкото имунизации по време на пандемията, съобщава NOVA.„Имах случай на колега с морбилоподобен обрив . Морбили е изключително силна инфекция , която може да има и фатален край. Не случайно е включена в имунизационния календар,” обясни педиатърът д-р Тодор Тодоров.

Най-уязвими са децата. „Дори и ваксинираните нямат стопроцентова защита. Задачата на ваксината е да подготви организма, да посрещне едно тежко заболяване и да се справи с него без да има краткосрочни и дългосрочни последствия върху здравето. Деца, които не са ваксинирани , изкарват болестта много по-тежко”, коментира д-р Тодор Тодоров.

Симптомите при морбили са като една вирусна инфекция. „Висока температура, отказ от храна, влошаване на общото състояние, с обрив, който се появява. Инфекцията е много по-агресивна”, допълни още педиатърът.

Източник: blagoevgrad.eu

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!