Горещи новини

Лекари: При тези заболявания не трябва да постите

-15:42-Razloginfo.com

Целта на постите е да пречистят тялото не само на физическо, но и на духовно ниво.При някои заболявания обаче не трябва да гладувате, защото състоянието ви може да се влоши.

Преди да вземете решение за гладуване, препоръчително е да преминете медицински преглед, съветва диетологът Марият Мухина. Според нея, ако имате открити заболявания, е по-добре да се съсредоточите върху духовното пречистване. Тя посочва, че промените в диетата са изпълнени с усложнения за хората с хронични заболявания, особено тези, които страдат от камъни в жлъчката и желязодефицитна анемия.
Жлъчните камъни могат да се раздвижат и да се получат гастроентерологични усложнения. Ето защо в този случай храненето на всеки трябва да бъде индивидуално, особено при тежки случаи препоръчваме да се съсредоточите върху духовното, а не върху борбата с лакомията, казва лекарят.

„Като лекар забранявам на хората с желязодефицитна анемия да не ядат месо. Защото в този случай анемията им ще се влоши, ще започне хипоксия, ще има усложнения“, казва Мухина.

Гастроентерологът Дмитрий Федулов също съветва да не се възприема постенето като диета, тъй като е погрешно от религиозна гледна точка. Той подчертава, че и при диета човек трябва да се съобразява с индивидуалните си нужди и да се консултира с лекари.

Източник: novinite.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!