Горещи новини

Лекари взимат ниски заплати заради ръководствата на болници

| 21:11

Ръст на заплатите в здравеопазването договориха в петък на среща при премиера Кирил Петков членове на Национален синдикат „Защита“. От този месец стартовата заплата за лекар става 2000 лева, 1500 лева ще е месечното възнаграждение за медицинска сестра и 900 лева за санитар. Споразумението бе предшествано от протести на медици с искане допълнителните възнаграждения за работата им на първа линия заради Covid-19 да не отпадат и след отмяната на извънредното положение от 1 април.Началникът на кабинета на министър-председателя Лена Бориславова потвърди уговорените суми, но допълни, че това ще се отнася за онези лечебни заведения, при които това е скрепено с колективен трудов договор и се спазва правилото за съотношение 1 към 20 между най-високата и най-ниската заплата.

„Защото има такива „перверзни“ ситуации, в които ръководството на едно болнично заведение взимат стотици хиляди лева. Те не влизат на операции, не дават нощни смени и оставят младите лекари да се мъчат със ситуацията“, обясни Бориславова.

Източник: standartnews.com

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!