Горещи новини

Легендата Ален Делон празнува 86-и рожден ден

-19:54-Razloginfo.com

На днешния ден преди 86 години е родена легендата на френското кино Ален Делон.Любимецът на няколко поколения е роден през 1935 г. в градчето Со, Франция. Името му е анаграма на “le don” (дарбата) и затова често се смята, че е псевдоним. Но всъщност това е рождената му фамилия. Определян е като един от секс символите на 60-те. Участвал е в над 90 филма и сериала, режисьор е на 3, сценарист на 10 и продуцент на 23.

Носител на наградата „Сезар“ за най-добра мъжка роля във филма „Нашата история“ през 1985 г. Кавалер на Ордена на почетния легион през 1991 г., а на 20 май тази година, на ежегодния международен филмов фестивал в Кан получи и почетна награда „Златна палма“ за цялостна кариера.

Интимни приятелки на Делон са били актрисите Мирей Дарк (1969 – 1980) и Ан Парийо (1980 – 1982). След това на 51 години той се жени за холандската манекенка Розали ван Бреемен и е с нея почти 15 години (1987 – 2001). По това време е удостоен с най-високите награди в кариерата си.

Има четири деца – Антони Делон, Кристиан Аарон Булон, Ален-Фабиан Делон и Анушка Делон. Официално обаче Кристиан Аарон Булон, който също е актьор, не е признат за негов син. Ален Делон се радва 3 внучки от сина си Антони: Лу (родена през 1996 г.), Лив (родена на 25 август 2001 г.), както и Алисън (родена през 1989 г.).

През последните години Ален Делон е известен не само като велик актьор, но и като успешен бизнесмен. Под неговата търговска марка „AD“ се произвеждат много стоки като парфюми, ръчни часовници, цигари, облекла и др. Той също е притежател на собствена авиолиния.

В частност, през 2007 г. актьорът е продал част от своята колекция от картини за около 9 милиона евро.

На 6 май 2017 г. Ален Делон обявява, че завършва актьорската си кариера.

Ето някои от най-мъдрите и искрени мисли на актьора за живота:

„Мисля, че щастливият човек е онзи, който е сбъднал мечтите си.“

“ Единственото нещо, което мъжът не успява да разбере докрай, това е жената. Жените са чудо на природата. Невъзможно е да ги разбереш, още по-невъзможно е да си обясниш същността им. Тях можеш само да ги обичаш и да им се възхищаваш.“

„Ако Господ ми бе дал възможност да променя едно-единствено нещо в досегашния си живот, аз не бих допуснал да си отиде от мен любимата ми жена.“

„През целия си живот съм правил всичко заради другия пол. Мечтал съм да отдам на любимата си цялото си сърце. Но, уви! Късно научих урока, че мъжът никога не трябва да казва истината. Защо ви е истина, щом има любов?! Обичайте се.“

„Парите са средство да постигнеш целите си. Те никога не са падали при мен от небето. Затова ги ценя. Случва се да давам пари в заем или просто да помогна на някой нуждаещ се, но избягвам да говоря за това. Гордея се не с щедростта си, а с моите деца.“

„Най-добре правя три неща – работата си, простотии и деца.“

Източник: epicenter.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!