Горещи новини

Лабораторен тест разкри: Едно от пет овчи сирена съдържа само овче мляко

-15:32-Razloginfo.com

Само едно от 5-те най-скъпите и най-популярни на пазара овчи сирена наистина съдържат само овче мляко, останалото е смес – овче с краве мляко. Това съобщават от „Сдружение за достъпна и качествена храна“.След получени сигнали от потребители, от сдружението са провели тестове в акредитирана международна лаборатория. Изследвани са петте най-скъпи и най-популярни овчи сирена у нас. Проверката показва, че само едно от тях е наистина овче сирене, останалите са смес.

„Това въвежда в заблуда българските потребители, които заплащат за този продукт едно от най-скъпите цени в сектора и очакват да получат продукт изцяло от овче мляко“, посочват от сдружението.

Констатираното представлява и нарушение на конкурентното право, защото към настоящия момент 1 литър овче мляко е три пъти по-скъп от кравето мляко, с което се размесва. Това означава, че производителите на овче сирене получават в пъти по ниска като себестойност продукция.

Освен това, част от потребителите купуват овче сирене поради алергии или по лекарско предписание и наличието на други видове мляко може да доведе до здравословни проблеми.

Източник: Информационна агенция „КРОСС“

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!