Горещи новини

Кьовеши разследва потресаващо рекордни далавери у нас

| 18:09

Европейската прокуратура разследва рекордните 120 сигнала за злоупотреби в България.Това стана ясно от думите на европейския главен прокурор Лаура Кьовеши след срещата ѝ с премиера Кирил Петков.

„Има над 120 случая, които разследваме. Ще публикуваме годишния доклад скоро и ще видите статистиката за България. Получихме информация за измами с европейски средства, селскостопански субсидии, обществени поръчки.

Разследват се измами и в сферата на строителството, както и такива, свързани с фондовете за възстановяване след кризата с COVID-19. По тези и други теми имаме получени сигнали от граждани”, посочи Кьовеши.

Министерският съвет ще стане контактна точка с Европейската прокуратура и това е ясен сигнал за силен ангажимент на най-високо ниво, добави Кьовеши. Получихме многобройни сигнали за нарушения, сега е време българските власти да започнат да работят по много сложни случаи заедно с нас, затова сме тук, изтъкна европейският главен прокурор.

Важно е в България да няма монопол върху властите, които могат да изпращат сигнали до европейската прокуратура, каза още Кьовеши.

Тя благодари на премиера Кирил Петков за решителността му и визията за борбата с корупцията.

Петков от своя страна определи разговора им като изчерпателен и в много конструктивен дух и с общата амбиция, че ще работят заедно, за разрешаване на нарушения, корупция и всякакви престъпления, свързани с еврофондовете.

Източник: standartnews.com

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.
МОНДИАЛ 2022 КАТАР
error: Content is protected !!