Горещи новини

Къща изгоря в Белица! Зов за помощ отправят за пострадалото петчленно семейство от пожара!

-14:46-Razloginfo.com

На 18.11.2020 г. около 23:54 часа е получен сигнал за пожар в къща в град Белица. Погасен от екип на РСПБЗН-Разлог и екип на УПБЗН-Якоруда.

В резултат на инцидента къщата е изгоряла, както и плевнята с намиращото с в нея около 10 т. сено.

В Белица е отправен за помощ за пострадалото петчленно семейство от пожара:

„Тази нощ в кв. „Русовица“ на Белица, около 23.45 ч. от късо съединение на електрическата мрежа, пламва къщата на Магдалена Лефтерова в която от години живее младото семейство Иванка Велчова и Стефан Гроздин с двете си деца на 7 и 13 години. При развихрилия се пожар, наскоро ремонтирана къщата изгаря до основи с цялата си покъщнина, както и плевнята разположена в близост до нея. Два екипи на пожарната в Разлог и един екип от „ Доброволно формирование“ към Община Белица, веднага са реагирали в потушаването на огъня.
Кметът на Община Белица Радослав Ревански отправя апел за събиране на строителни материали, работна ръка и парични средства за започване на незабавно строителство за осигуряване на покрив над главата на пострадалото семейство, преди да е панднал снега.
Тази сутрин от общината е изпратена техника за разчистване на изгорелите сграда и плевня.
Читалището започва кампания за събиране на по-малки суми парични средства, дрехи за децата и постелен инвентар в помощ на семейството.

Нека бъдем съпричастни, да окажем подкрепа навреме!“
За целта е открита и банкова сметка на името на Иванка Велчова :
Банка ДСК-АД
IBAN : BG02STSA93000013706251
Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!