Горещи новини

Къде се намира най-скъпият ресторант в света?

-11:07-Razloginfo.com

Открит през 2014 г. на испанския остров Ибиса, Sublimotion е много повече от най-скъпия ресторант в света. Това е изживяване в най-сюрреалистичния, футуристичен и провокиращ мисълта вид.Под ръководството на главния готвач Пако Ронсеро, носител на две звезди „Мишлен“, това единствено по рода си заведение тласка изживяването от храната в смели нови посоки, като съчетава храна, изкуство и илюзионизъм в нова, революционна концепция, която излиза далеч отвъд вкуса.

Със собствено музикално меню, обслужване, което да му подхожда и новаторска технология, която да събуди сетивата ви хапка по хапка, храната тук е всичко друго, но не и обикновена.
Teztour

По време на това театрално гастрономическо шоу, 12 късметлии се наслаждават на авангардна кухня във високотехнологично, интерактивно пространство, наречено „капсула“, което служи като празно платно, готово да бъде трансформирано в почти всичко, което можете да си представите!

Архитекти и дизайнери обединяват сили с инженери, илюзионисти и сценаристи, за да създадат неповторими аудио-визуални изживявания, които да придружават Sci-Fi кухнята на Sublimotion. Резултатът е грандиозен 3-часов банкет, който отвежда посетителите на пътешествие през различни времена, места и емоции, от дъното на океана през секси кабаре от 20-ти век до футуристична вечеря с приятели през 2050 г.

И точно когато сте си помислили, че нещата не могат да станат по-вълнуващи, идва новият сезон. Всяка година главният готвач Пако Ронсеро си партнира с някои от най-големите имена в кулинарния свят, за да предложи на гостите на Sublimotion безпрецедентно гастрономическо изживяване, достойно за безброй звезди Мишлен.

Спиращото дъха мултисензорно приключение е създадено от известни филмови режисьори, а саундтракът му е съставен от награждавани композитори като Лукас Видал. Отговорен за звука е известният диджей и музикален продуцент Уоли Лопез, който внася вкус на нощния живот на Ибиса в тази театрална вечеря, докато брилянтният испански илюзионист Хорхе Блас използва таланта си, за да размие границите на реалността.

За да завършат изживяването, посетителите получават Samsung Gear VR (слушалки за виртуална реалност), които ги потапят в умопомрачителен фантастичен свят по време на храненето.

Sublimotion се намира в Hard Rock Hotel Ibiza на Playa d’en Bossa и сервира испанска авангардна кухня в нейния най-добър молекулярен вид. Зашеметяващото меню за дегустация от 20 ястия, придружено от вино и шампанско, струва 1500 евро на човек, но някои казват, че тази цена дори е малка за такова драматично изживяване, съчетаващо гастрономия и виртуална реалност.

Източник: TravelNews.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!