Горещи новини

Кунчев: При влошаване на ситуацията, мерките срещу COVID-19 могат да бъдат върнати

| 10:22

При влошаване на ситуацията, мерките срещу COVID-19 могат да бъдат върнати, предупреди главният държавен здравен инспектор Ангел Кунчев. Създава се впечатление, че действаме реактивно, под натиска на някого. Анализите се правят всяка седмица, заповеди с промени в мерките излизат всяка седмица. Със или без протести, този процес върви непрекъснато, каза още той.Кунчев допълни, че не очаква да се появи нов по-заразен вариант на вируса. Ако очакваме нещо лошо, то ще е през есента, каза още той.

Смъртността у нас е притеснително висока. Минахме границата от 35 хил. починали, допълни Кунчев.

Остава едно впечатление, че от 20 март вдигаме ръце и няма да се занимаваме с коронавирус. Усилията за повишаване на ваксинационното покритие трябва да продължат. Ако сме както в момента с 30% обхват, ще имаме проблеми в сферата на туризма, никой няма да иска да идва тук, каза доц. Кунчев.

На въпрос дали ще отпадне задължителната карантина, той отговори, че можем да мислим в тази посока само ако има високо ваксинационно покритие. За да пуснете един човек, доказано положителен, трябва да сте сигурни, че всички, с които се срещне, са защитени, каза той.

Източник: dartsnews.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!