Горещи новини

Кулиното с втора писта и лифт за 2000 души на час?

-15:59-Razloginfo.com

Близо 2,5 г. след като бившият кмет на Разлог обяви намерението да направи ски зона Кулиното достойна конкуренция на Банско идеята вече е на път да се реализира. Преди дни община Разлог получи от Басейнова дирекция „Западнобеломорски район” разрешение на искането си, касаещо направата на втора писта в едноименната ски зона заедно с 4-седалков ски лифт. Трасето на лифта с капацитет 2000 души на час ще е с обща дължина 1013 м, а на ски пистата – 1634 м.Предвижда се сегашната писта Кулиното 1 с дължина 1000 м да се запази заедно с учебната, която е дълга 200 м. Писта Кулиното 2 ще е широка 60 метра и ще минава през широко било със сравнително рядка гора. Тя ще започва и завършва в зоните на съществуващата стара писта, а между двете ще има стръмно дере.

Предвижда се и изграждането на система за изкуствен сняг, включваща 2 водохващания на реките Кулина и Илезов дол, която трябва да осигурява сняг за целия зимен сезон. Водоемът за системата ще е на надморска височина 1325 м, а капацитетът му – 4000 кубика. Системата за изкуствен сняг ще се изгради от 3500 м водопровод с високо налягане и ще се захранва от помпена станция, черпеща вода от водоема. Общината е пресметнала, че за 120 дни /от началото на декември до края на март/ ще са необходими 60 000 куб.м вода…

Вижте още подробности в struma.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!