Горещи новини

Кулеба: Дори и да нямаме оръжия, Украйна ще продължи да воюва с лопати

| 13:42

Дори Западът да прекрати доставката на оръжие за Киев, Украйна ще продължи да се противопоставя на Русия и ще „воюва с лопати”. Това заяви пред германската телевизия ARD украинският външен министър Димитро Кулеба.„Ако не разполагаме с оръжия – добре, тогава ще воюваме с лопати, но ще се защитаваме, защото тази война е война за нашето съществуване”, каза той. И допълни:

„Колкото по-скоро получим оръжие, толкова по-рано ще бъде изпратено то към Киев и толкова по-голяма ще бъде помощта за нас. Ако изпратят оръжието по-късно, ние пак ще благодарим, но тогава много неща ще бъдат изгубени, много хора ще загинат”, отбеляза министърът.

В същото време Кулеба подчерта, че никой на Запад не бива да си мисли, че Украйна ще бъде по-склонна към отстъпки без доставки на оръжие. Министърът призна, че Украйна разполага със значително по-малко оръжия от Русия. „Не можем да спечелим войната с този дисбаланс”, заключи той, като посочи, че Киев се нуждае от системи за противовъздушна отбрана.

Източник: trafficnews.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!