Горещи новини

Криптокралицата Ружа Игнатова вече е най-издирваният престъпник в Европа

| 17:32

Криптокралицата Ружа Игнатова вече е най-издирваният престъпник в Европа.

Ружа Игранова е обвинена в изграждането на финансовата пирамида OneCoin, рекламирана като криптовалута чрез създадените от нея компания OneLife Network и фондация OneWorld Foundation. От края на 2017 година е в неизвестност, а от март 2018 година е обект на криминални разследвания в различни страни.Измамата се смята за най-мащабната в историята. Печалбата от нея е почти 15 милиарда евро.

За OneCoin се говореше като за следващия Bitcoin. Около новата криптовалута имаше много реклама и празни обещания. Хора от 175 страни се включиха в инвестицията и общата им загуба е поне 5 милиарда евро.

Игнатова се крие от закона вече 5 години. Затова Европол предлага награда от 5500 евро за всякаква информация, която би довела до нейния арест.

41-годишната жена създава OneCoin през 2014 г. в София, България.

След като изчезва през 2017 г, на нейно място идва брат й Константин. Той и много други нейни съучастници са арестувани и излежават присъдите си.

Журналистът Джейми Бартлет, водещ на подкаста на BBC „The Missing Cryptoqueen“, обясни, че наградата от Европол няма да помогне за залавянето на Игнатова, защото е нищожна в сравнение с възможностите на криптокралицата.

Той смята, че Игнатова пътува с фалшив паспорт и име, както и може би различно лице. Журналистът определи възможността за залавянето ? на летище като „много малко вероятна“.

Източник: Информационна агенция „КРОСС“

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.
МОНДИАЛ 2022 КАТАР
error: Content is protected !!