Горещи новини

Криза е! Търсенето на употребявани смартфони расте

| 10:41

Интересът към смартфоните втора употреба расте на световния пазар, според актуални данни на изследователската компания Counterpoint Technology Market Research за миналата година.Търсенето на употребявани телефони се покачи рязко през 2021 година – с около 15% спрямо предходната година, с най-голям ръст в Индия и Латинска Америка. Най-популярните устройства на вторичния пазар са iPhone и Samsung Galaxy, сочат данните от проучването.

Употребяваните смартфони с марката на Apple са най-търсени: техният дял в общите продажби на такива устройства е 40%. На второ място е Samsung, следван от Huawei, Oppo и Vivo.

На европейския пазар търсенето на използвани смартфони се е увеличило с 10% през миналата година, докато в САЩ вторичният пазар на умни телефони бележи ръст от 15%. Латинска Америка показва най-виско ръст в сегмента – 29%, следвана от Индия с 25%.

Според анализаторската компания IDC, през първото тримесечие на тази година са продадени общо 314,1 милиона смартфона. Това е с 8,9% по-малко спрямо същия период на предходната година, когато продажбите достигнаха 344,7 милиона единици.

Източник: technews.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.
МОНДИАЛ 2022 КАТАР
error: Content is protected !!