Горещи новини

Кресна е поредната община, която въвежда режим на уличното осветление

-9:51-Razloginfo.com

Кресна е следващата община в страната, която възнамерява икономии на уличното осветяване. Причината са три пъти по-големите сметки за ток през последните два месеца, заяви Българска национална телевизия.От общината нямат спестени средства, които да пренасочат, с цел да си платят сметките за ток. Надяват се на помощ от страната. За предходната година последните месеци, имаме към 28, 30 хиляди лв., като за улично осветяване са 15 хиляди лв.

За тази година последната фактура, 67 хиляди лв., като за улично осветяване са 30 хиляди лв.. Не виждам от къде ще ги вземем, ние сме дребна община с малко лични доходи, призна Валентин Стоичков, заместник-кмет на община Кресна.

От 1-ви февруари за времето от 23.00 до 4.00 часа ще бъде спирано уличното осветяване Планираният непълен режим на тока в община Кресна ще стартира от уличното осветяване, на основния пътен възел на Е-79 в посока Гърция.

Мерките с режима на уличното осветяване в Общината и по основния път Е-79 ще бъдат въведени от понеделник 31 януари. На този стадий в Кресна не плануват затваряне на детските градини и ясли. Припомняме, че в страната гасят уличното осветяване и лимитират използването на ел. енергия.

Източник: Информационна агенция „КРОСС“

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!