Горещи новини

Кремъл: Украйна трябва да бъде освободена и прочистена от нацистите

| 15:37

Военната операция срещу Украйна ще продължи толкова дълго, колкото е необходимо, в зависимост от нейните „резултати“ и нейната „целесъобразност“. Това заяви говорителят на руския президент Дмитрий Песков.Той каза още че, Москва има за цел да наложи „неутрален статут“ на Украйна, нейната демилитаризация и елиминирането на „нацистите“, каквито според него има в страната. „Продължителността (на операцията) ще се определя от нейните резултати и нейната целесъобразност. Тя ще бъде определена от главнокомандващия“ въоръжените сили, президента Владимир Путин, каза Песков. Той добави, че руснаците подкрепят военните действия на страната си.

Говорителят увери, че Москва не се опитва да извърши „окупация“ на Украйна и че бъдещето остава „въпрос на избор на украинския народ“.
„В идеалния случай Украйна трябва да бъде освободена и прочистена от нацистите“, каза говорителят на Кремъл.

Москва обвинява прозападните власти в Киев, че са организирали „геноцид“ над рускоезичното население на Изтока с помощта на военни части, близки до крайнодесните движения в страната.

Говорителят на Кремъл обаче не отговори на въпроса дали Москва смята украинския президент Владимир Зеленски за „нацист“.

Според него решението за нападение на Украйна е „продиктувано от загриженост за бъдещето“ на Русия, която седмици наред настоява пред Запада да обещае, че Киев никога няма да се присъедини към НАТО.

Източник: trafficnews.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!