Горещи новини

Кралят на футбола Пеле е в критично състояние

| 17:53

Великият футболист Пеле се намира в тежко състояние и в Бразилия се опасяват, че това са последните му дни. Местни медии съобщават в събота, че тялото му вече не реагира на прилаганата му химиотерапия, заради което това лечение е спряно.По тази причина в момента той получава само медикаменти, които единствено му помагат да не усеща толкова силна болка, без обаче да го лекуват. По-рано от болницата съобщиха, че състоянието му се стабилизира, а Пеле благодари на феновете си. Явно обаче той е по-зле, отколкото се съобщава.

Преди няколко дни 82-годишната легенда на футбола беше приет в болницата в Сао Пауло, за да премине преглед, след като претърпя операция заради тумор на дебелото черво през септември миналата година. Оказа се също така, че той е и с респираторна инфекция.

Пеле е единственият трикратен световен шампион по футбол (1958, 1962, 1970). Той има 77 гола в 92 мача за Бразилия. Пеле е признат за най-добър футболист на 20 век от Международната футболна федерация (ФИФА). Бразилецът е вписан в Книгата на рекордите на Гинес като автор на 1279 гола в кариерата си.

Източник: Информационна агенция „КРОСС“

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!