Горещи новини

Край на гратисния период без глоби заради новите мерки в страната, тръгват масови проверки на „зелените сертификати“

-9:03-Razloginfo.com

Край на гратисния период без глоби заради новите мерки в страната. Властите дадоха 4 дни, в които всички засегнати сектори – здравни заведения, търговски обекти и фитнеси, да се подготвят да работят само със зелени сертификати.До гратисния период се стигна заради недоволството на засегнатите браншове, че мерките се налагат от днес за утре. При тежки нарушения глобите ще стигат до 50 000 лева. Задължително условие е и проверяващите обектите да разполагат със зелен сертификат.

От днес контролът се затяга и екипи на Регионалните здравни инспекции, съвместно със служители на полицията и на Агенцията по храните, ще обикалят обектите, но вече няма да правят само предписания, а ще санкционират при липса на документ.

Проверяващите от БАБХ, РИОСВ, МВР, общински инспекторат и общинска полиция, които ще следят за новите мерки – допускане само със Зелен сертификат, са длъжни да сигнализират на прокуратурата за системни и груби нарушения на мерките. Тази нова разпоредба ще бъде включена в заповедта, която днес ще бъде издадена от здравният министър Стойчо Кацаров. Ако бъде доказано престъпление, наказанието е лишаване от свобода до пет години и глоба от десет до петдесет хиляди лева.

Източник: Информационна агенция „КРОСС“

Последвайте ни:

1 Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!