Горещи новини

Коя CMS да изберете за онлайн магазин

-11:31-Razloginfo.com

Поради големия брой различни системи е доста трудно да се направи избор. Дори и да разчитате на критериите, които ви помагат да изберете правилната платформа за сайта, все още има голям брой добри CMS.Opencart

OpenCart е безплатен двигател с отворен код, който ви позволява да създавате добри онлайн магазини без умения за кодиране. Много разработчици са запознати с тази система, тъй като тя е включена в рейтинга на най-удобния безплатен CMS за сайта. OpenCart е прост и ясен, поради което много непрограмиращи потребители избират тази система за управление. Той е идеален за изработка на онлайн магазини, тъй като функционалността първоначално е пригодена за търговия. През 2015 г. 6,42% от магазините по света се захранват от OpenCart. Днес този процент е по-висок, тъй като системата изпревари OSCommerce и ZenCart. Популярността се свързва с достъпност, простота и добра функционалност. Можете да изтеглите този CMS безплатно на официалния уебсайт на компанията. Всички актуализации са безплатни, така че се препоръчва да ги актуализирате своевременно за ефективна работа.

Функционалността на OpenCart е доста обширна дори в случай на безплатна употреба. Първо, отвореният код дава възможност да персонализирате сайта сами и да правите всякакви модули, като имате умения за програмиране. Второ, основният набор от модули е обширен, а свързването на платени компоненти допълнително ще разшири възможностите на платформата. Основните характеристики включват следното:

– показване на продуктови рейтинги;

– блок с разгледани продукти, който помага на посетителя бързо да стигне до страниците, които е посетил, или да сравни продукти;

– показване на свързани продукти;

– добавяне на продукти към отметки;

– функция за преоразмеряване на изображението;

– показване на различни отстъпки и купони;

– избор на методи за доставка;

– показване на рецензии;

– определяне на данъчната ставка;

– автоматично изчисляване на цената на стоките, като се вземат предвид условията на нейната доставка (с опаковка, с допълнения и т.н.);

– статистически инструменти;

– докладване на грешки;

– инструменти за архивиране на данни

Това не е пълен списък на всички налични модули. Като цяло OpenCart е страхотна платформа за онлайн магазин. Ако искате да разширите функционалността на системата за управление, можете да закупите отделни модули. Например, ако искате да инсталирате функция за обратно повикване, масова промяна на цената, наложен платеж или функция за плащане с кредитна карта, трябва да платите от 50$ – 70$ за всеки модул. Интеграция с програми на трети страни OpenCart се интегрира добре с услуги и програми на трети страни. Интеграцията с платени услуги също е лесна.

Aдминистриране. В OpenCart функцията за разширена администрация е ограничена: има 2 вида права за достъп. Можете да зададете администратор в лентата с инструменти, не е трудно да направите това. Но освен администратора не може да има други назначения. Следователно, като предоставите права за достъп на администратора на потребителя, той/тя ще има пълни възможности за редактиране на сайта.

OpenCart е страхотна платформа за онлайн магазин. Той е прост, изпълнява всички задачи и е оборудван с голяма функционалност. Идеален за малки и средни магазини.

WordPress

Уебсайт CMS, за който знаят дори тези, които нямат уебсайт, е WordPress. Той е безплатен, лесен за използване. Дори ученик може да създаде уебсайт на WordPress, но функционалността е толкова мощна, че големите онлайн магазини също използват този двигател. Платформата наистина заема 1-во място в света по популярност. Но първоначално беше създаден за блогове и едва с активното развитие на електронната търговия WordPress започна да се използва за магазини. Условия за ползване WordPress е безплатна платформа за онлайн магазини, можете да я изтеглите от официалния сайт. На негова база могат да бъдат поставени произволен брой сайтове. Базата данни съдържа огромен брой безплатни шаблони с възможност за персонализиране. Но има и платени шаблони и плъгини, които също са много търсени. Цената на шаблоните и плъгините е сравнително малка, а функционалността, която предоставят, е обширна. Средната цена за първокласно оформление на уебсайт или онлайн магазин от sunny7eood.eu е $600, въпреки че има варианти, които са много по-скъпи. Купуването на плъгини разширява функционалността на сайта и осигурява поддръжка за разработчици. Функционална WordPress е много мощна платформа дори в безплатната версия. Благодарение на плъгините, функционалноста на CMS-а се разширява значително. Всъщност на тази платформа можете да създадете уебсайт с всякаква сложност, включително големи онлайн магазини. Ето някои от опциите, предоставени на потребителите:

– удобен административен панел, в който всичко е интуитивно;

– възможността за публикуване на записи, стоки, други материали;

– редактор на страници, удобно управление на медиите;

– удобно управление на приставките;

– добра сигурност на сайта, анти-спам;

– отворен код;

– уникална разширяемост благодарение на плъгините. Функционалността на WordPress е практически неограничена. Имате ли нужда от блок? Инсталирайте плъгин за него. Няма ли такъв плъгин? Търсете сред платените и със сигурност ще го намерите. Свързване на платежни системи, формуляри, инструменти за промоция и много други са достъпни за всеки потребител. Интеграция с програми на трети страни WordPress е безплатен CMS за онлайн магазин, който се интегрира перфектно с всякакви програми и услуги. Много от тях могат да бъдат свързани безплатно, за други има платени плъгини. Лесно е да инсталирате допълнителни системи за плащане, калкулатори, тракери за изпращане и много други. Като цяло, това е идеалната гъвкава платформа за малки и средни магазини. Големи магазини също могат да бъдат свързани, но трябва да изберете добър хостинг, за да намалите натоварването на сървъра.

Разширено администриране. Има няколко вида администраторски права в WordPress. Лесно е да зададете администратор, редактор на сайт в контролния панел. Всеки вид е ограничен до определен набор от възможности. Следователно е много лесно да делегирате задачи на магазина на WordPress.

WordPress е най-добрият CMS за онлайн магазин, ако не разбирате от програмиране. Можете да инсталирате както безплатни, така и платени шаблони върху него. Можете също да свържете всеки сайт, разработен в студия или фрийлансъри. Много хора избират WordPress заради неговата простота, лекота на използване и широки възможности. Голяма колекция от безплатни и платени шаблони, огромен избор от теми и отворен код с възможност за персонализиране на дизайна го направиха универсален конструктор, върху който е лесно да се създаде както блог, така и корпоративен уебсайт или голям онлайн магазин. Благодарение на голямата информационна база, потребителят ще намери отговори на своите въпроси. Удобният редактор, вграденият медиен мениджър улесняват управлението на сайта. Сигурността обаче изисква внимание, WordPress сайтовете често са хакнати. Освен това основната функционалност е проста, трябва да инсталирате плъгини, които решават всякакви проблеми. Но колкото повече плъгини, толкова по-бавно работи сайтът. Следователно WordPress изисква добър хостинг и умел избор на функционалност от потребителя.

Joomla

Joomla е втората най-популярна CMS в света след WordPress. Той е безплатен, има отворен код, възможност за свързване на голям брой модули, но не е толкова лесно да го разберете. Независимо от това, функционалността ви позволява да създавате средни и големи проекти, включително големи онлайн магазини. Условия за ползване Използвайки лиценза GNU GPL 2+, Joomla е напълно безплатна машина, която се инсталира бързо на хостинг. Освен това неговата функционалност, подобно на голям брой шаблони, също е безплатна. Но има и платени шаблони. Много модули могат да бъдат закупени и отделно за разширяване на функционалността на сайта. Функционално Joomla има мощни функции. Както при WordPress, много модули се инсталират отделно. Базата данни съдържа около 8500 безплатни модула и не по-малко платени решения. Ето само малка част от функционалността на тази платформа:

– модул за сигурност за удостоверяване на потребители на много нива;

– голяма система от готови шаблони;

– възможността за персонализиране на всяко разположение на блокове в сайта;

– отворен код, който ви позволява самостоятелно да създавате модул, шаблон, блок или друг елемент;

– редовни актуализации и наличие на бъг тракер, който проследява грешките в сайта;

– многоезичие;

– разширена поддръжка на база данни;

– възможността за подобряване на класирането на сайта чрез добавяне на описание и ключови думи за всяка динамична страница;

– ограничаване на достъпа до определени страници на сайта;

– голям набор от готови модули, включващи календари, калкулатори, броячи за посещения, форум и други;

– подробна статистика на посещенията на сайта.

Функционалността се разширява допълнително чрез инсталиране на плъгини и готови модули. Следователно тази платформа за сайта ви позволява да създадете магазин с всякаква сложност. Интеграция с програми на трети страни Joomla се интегрира лесно с услуги и програми на трети страни. Можете да свържете платежни системи, статистически и счетоводни системи и други функции. Има както безплатни модули, които ви позволяват да направите това, така и платени решения. Разширено администриране Можете да присвоите администратори и други изпълнители на роли, като същевременно ограничите достъпа им до определени секции.

Magento

Magento e CMS с отворен код, който придоби популярност на Запад. Сайтове на международни марки го използват, тъй като тази CMS е чудесна за големи проекти и големи магазини. В нашия регион използването на Magento не е много удобно и популярно поради малкия брой интеграции с вътрешни програми и услуги. В същото време самата платформа е много търсена на външния пазар и ако вашият магазин е настроен за международна търговия, това е отлично решение.

Условия за ползване

Magento използва OSL, така че Community Edition е напълно безплатно за изтегляне. Но има и професионални версии с отлична техническа поддръжка. Инсталацията обаче ще струва няколко хиляди долара, а лицензът ще трябва да се подновява всяка година. В безплатната версия можете да направите добър онлайн магазин, но ще има трудности с адаптацията. В административния панел можете да превключите на български, но интегрирането на платежни услуги не е лесна задача. Функционална Magento е доста гъвкава система и в основния пакет предлага широка гама от инструменти, за които други CMS може да трябва да платят. Функционалността е доста обширна, ето някои от нейните възможности:

– удобно определяне на цените с възможност за провеждане на промоции, временно намаляване или увеличение, настройка на бонусната система и т.н.;

– вградена система за оценка на стоки и създаване на рецензии;

– добри аналитични възможности, подробна статистика;

– отворен код;

– функция за ефективно управление на продуктови групи;

– търсене с набор от филтри;

– подобрени системи за сигурност;

– наличието на визуален редактор с възможност за предварителен преглед;

– голям набор от инструменти за създаване на онлайн магазини. Функционалността на Magento е доста напреднала, така че не са необходими допълнителни плъгини. И благодарение на външния вид на конструктора, можете самостоятелно да редактирате сайта, да създавате страници и визуално да проектирате съдържанието. Интеграция с програми на трети страни

За да свържете платежни системи, имате нужда от опитни програмисти.

Разширено администриране. Тази функция работи добре на тази платформа за онлайн магазин. Много е лесно да разделите потребителските права и да им присвоите роли. Следователно мениджърите по продажбите няма да имат достъп до кода, а мениджърите на съдържание ще могат да добавят материали, но не и да променят продукти или да ги изтриват.

Magento е високофункционален двигател за онлайн магазин. Подходящ е за големи проекти. Страхотен е и за търговия на международния пазар, възможностите му са огромни. Но за малките магазини, които ще продават на местно ниво, това е твърде сложна система за управление.

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!