Горещи новини

Космическа сонда докосна короната на Слънцето

-18:28-Razloginfo.com

За първи път космически апарат преминава през външната атмосфера на Слънцето. Американската космическа агенция NASA нарече това исторически момент.Успехът беше постигнат от сондата „Паркър“, която се потопи за кратко в област около нашата звезда, която учените наричат корона.

Това се е случило през април, но анализът на данните го потвърди едва сега. „Паркър“ трябваше да издържи на силна топлина и радиация, но събра нови сведения за това как функционира Слънцето.

„Точно както кацането на Луната позволи на учените да разберат как се е формирала тя, докосването до Слънцето е гигантска крачка за човечеството, която ще ни помогне да разкрием важна информация за най-близката ни звезда и нейното влияние върху Слънчевата система“, заяви Никола Фокс, директор на научния отдел по хелиофизика на НАСА. Слънчевата сонда „Паркър“ е една от най-смелите мисии, организирани някога от агенцията.

Източник: Информационна агенция „КРОСС“

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!