Горещи новини

Корабът „Дракон“, с участниците в първата частна мисия, успешно се скачи с МКС

| 10:01

Космическият кораб „Дракон“ на компанията „Спейс Екс“ с участниците в първата частна мисия успешно се скачи с Международната космическа станция (МКС), съобщи електронното издание „Спейс“.То беше осъществено в автоматичен режим, но с 44 минути по-късно от планираното заради проблем във видеовръзката.

Корабът „Дракон“ беше изстрелян с ракета „Фалкон-9“ вчера от космическия център Кенеди.

Участниците в първата частна космическа мисия, която е организирана от компанията „Аксом спейс“, са испанско-американският астронавт Майкъл Лопес-Алегрия, американският предприемач Лари Конър, израелският бизнесмен и пилот Ейтан Стибе и канадският инвеститор Марк Пати.

Тримата бизнесмени са платили по 55 милиона щатски долара за пътуването, настаняването и храната, която ще консумират по време на мисията. Командир на полета е Лопес-Алегрия, който пътува за сметка на „Аксом спейс“.

Първата частна мисия до МКС ще продължи повече от седмица, а участниците ще извършват научни експерименти по време на престоя си в космоса.

Източник: nakratko.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.
МОНДИАЛ 2022 КАТАР
error: Content is protected !!