Горещи новини

Контрабанден тютюн за наргиле на стойност 172 800 лева откриха митничари при проверка на автобус

| 15:39

На 16.04.2022 г. на МП Капитан Андреево пристига автобус с българска регистрация, в който пътува туристическа група от Одрин до Русе. Водачът – български гражданин декларира пред митническите служители, че пренася перилни и почистващи препарати.Превозното средство е селектирано за щателна митническа проверка, при която в багажното отделение са открити 40 кашона, които според обясненията на шофьора съдържат мармалад и конфитюри. След отварянето на кашоните се установява, че всеки един от тях съдържа по 12 кутии тютюн за наргиле в разфасовки от 1 кг. Задържаното количество тютюн за наргиле е 480 кг с пазарна стойност 172 800 лева.

По случая е образувано досъдебно производство от разследващ митнически инспектор под надзора на Окръжна прокуратура – Хасково.

По разпореждане на прокуратурата водачът на автобуса е бил привлечен към наказателна отговорност за престъпление по чл.242, ал.1б “Д“ от Наказателния кодекс. Спрямо същия е била взета мярка за неотклонение парична гаранция от 5000 лева, както и забрана за напускане на пределите на Република България. Разследването по случая продължава.

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.
МОНДИАЛ 2022 КАТАР
error: Content is protected !!