Горещи новини

„Консултантка“ завлече земеделци със 120 хиляди лева

| 20:31

Схема за измама на земеделски производители е разкрита от „Икономическа полиция“ в Пловдив. Задържана е 54-годишна кюстендилка. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава под наблюдението на Районната прокуратура, съонщиха от МВР.Работата на разследващите започнала по сигнал от земеделски производител от Пловдивско. Мъжът имал намерение да разшири дейността си и се възползвал от услугите на жената, която трябвало да му съдейства при кандидатстване за получаване на средства по европейската Програма за развитие на селските райони. „Консултантката“ му поискала 6500 лева под различен предлог – за изготвяне на документи, внасяне на такси и депозити. Забавянето на отпускането на субсидиите тя оправдавала с административни проблеми. Накрая измамничката престанала да вдига телефона си и станала неоткриваема.

Оказало се, че по тази схема жената е въвлякла в заблуда още няколко земеделци от цялата страна. Към момента са събрани доказателства за 7 потърпевши, които е ощетила с общо 120 хиляди лева. Проверява се дали кюстендилката е свързана и с други подобни случаи.

С постановление на наблюдаващия прокурор 54-годишната жена е привлечена като обвиняема и задържана за срок до 72 часа.

Източник: nakratko.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!