Горещи новини

Конвоят на свободата блокира и парламента на Нова Зеландия

| 15:42

Протест на камиони и пешеходци срещу задължителната ваксинация и в Нова Зеландия. Превозните средства блокираха улици около сградата на парламента в Уелингтън. Премиерът Джасинда Ардърн заяви, че няма да води диалог с демонстрантите, тъй като мнозинството от гражданите са изразили подкрепа за ваксинацията.  Конвой от камиони и каравани блокира улиците около парламента на Нова Зеландия в Уелингтън. Протестът бе срещу санитарните мерки и ваксинацията. Той е вдъхновен от протестите на шофьорите на товарни камиони в Канада, парализирали столицата Отава.  

Стотици шофьори, закачили на камионите си лозунги: „Върнете ни свободата“ и „Принудата не е съгласие“, паркираха на улиците около парламента. Стотици други прекосиха центъра на града. Нямаше инциденти и задържани при шествието.  

“Аз съм за ваксините. Ваксината е добро нещо. Но трябва да можем сами да решим дали да се ваксинираме или не”, заявява един от протестиращите.

Министър-председателят на Нова Зеландия Джасинда Ардърн заяви, че няма намерение да води диалог с хората, участвали в протеста, и подчерта, че мнозинството от новозеландците са изразили подкрепа за ваксинацията. 96 процента от новозеландците са се ваксинирали, което позволява на страната да живее с по-малко ограничения благодарение на допълнителната защита, която дава ваксинацията, смята Ардърн.  

Ваксинацията е задължителна в Нова Зеландия за определени отрасли като здравеопазване, образование, полиция, и отбрана. 

Източник: trafficnews.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!