Горещи новини

Комисар Николов: Автобусът на „Струма“ се е запалил след удар в мантинелата

-9:16-Razloginfo.com

Северномакедонци от албански произход са собствениците на транспортната фирма, чийто автобус изгоря на АМ „Струма“, съобщава NOVA. Техен представител, който е на място, ще предостави списък на пътниците от четирите автобуса, пътували в конвой. Изгорелият е бил последен в редицата.След завръщането на другите три автобуса в Скопие, чрез ДНК анализ от телата, ще се търси самоличността на загиналите. Транспортната фирма ще даде и информация за техническото състояние на возилата и кога за последно са минавали на преглед.

Паралелно с това ще се проверява състоянието на пътната настилка, виражите и има ли подадени жалби за инциденти на същото място.

По първоначална информация шофьорът на автобуса е загинал. Проверява се дали вторият, който по закон трябва да пътува при такъв тип екскурзии, е сред оцелелите. Работи се по версия за внезапна техническа повреда или заспиване на водача.

Автобусът е изгорял напълно. На място все още има две пожарни коли и специална лаборатория на разследващите. Рейсът първоначално е блъснал мантинела, която ограничава разширение, предназначено за временна спирка на превозни средства, от дясната страна на платното. От удара с превозното средство са отнесени десетки метри от нея. След това автобусът се е ударил в насрещната ограничителна мантинела, която разделя двете платна – в посока към Благоевград и в посока към София. Именно там е спрял. Видим спирачен път на метри от мястото на инцидента няма.

Пожарът в автобуса, в който загинаха 45 души, е пламнал след удар в мантинелата. Това съобщи за NOVA главен комисар Николай Николов, директор на Националната служба „Пожарна безопасност и защита на населението“.

Той каза още, че мястото на инцидента е отцепено от часове. И призова да не се пускат дронове в района, за да не се затруднява работата на разследващите.

Над 50 м мантинела е скъсал автобусът при инцидента на „Струма“. Това обясни кметът на Перник Станислав Владимиров. Причините за трагедията по думите му могат да бъдат много – от мокрото трасе, до невнимание или заспиване на шофьора.

„На това трасе често стават инциденти. То е с огромна денивелация в продължение на два километра. Това трасе е едно от най-тежките в нашата страна“, обясни още Владимиров.

Източник: Информационна агенция „КРОСС“

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!