Горещи новини

Колко струва сянката на плажа?

| 17:55

Заради кризата с коронавируса последните две години чадърите нашето Черноморие бяха безплатни или на символични цени, а концесионерите на плажовете получаваха срещу това реципрочна отстъпка от концесионните такси.През това лято обаче въпросната мярка вече не се прилага. Какви са цените на чадърите и шезлонгите по морето и има ли кой да ги ползва?

През това лято цените на плажните принадлежности в курорта „Албена“ са на нивата от 2019 г. За туристите, отседнали в курорта, са безплатни с изключение на най-близките два реда до морето.

За външни гости и за първи и втори ред имаме доплащане по 7 лева за чадър и шезлонг, реално пакетът става 21 лева. Освен това сме осигурили за гостите на комплекса над 50% свободна зона“, обясниха от курорта.

По-скъпо е в съседния курорт „Златни пясъци“, където чадърът и шезлонгът струват по 10-12 лева.

Във Варна цените не са вдигани от 10 години насам и са еднакви на цялата плажна ивица – 5 лева за чадър и 5 лева за шезлонг.

На юг, на двата най-големи плажа в „Слънчев бряг“, летовниците плащат по 10 лева за чадър и още толкова за шезлонг. В Созопол „сянката“ струва 7 лева, а най-евтино е на градския плаж в Бургас – по 1,20 лева за плажен артикул или общо 3,60 лева за комплект от чадър и два шезлонга. Ивицата е разделена на зони.

В Китен и Приморско цените се запазват по 7 лева.

Източник: Информационна агенция „КРОСС“

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!