Горещи новини

Колко може да измине колата на резерва? (ВИДЕО)

-14:03-Razloginfo.com
Общоприетият стандарт за разстоянието, което автомобилът може да измине, след като лампата на резервоара светне, варира между 60 и 100 км. Така ли е обаче в действителност, или производителите се презастраховат, за да не закъсват клиентите им по средата на нищото?

Отговор на този въпрос са се захванали да търсят новосибирците от Garage 54. В името на научната обективност експериментът е извършен с три различни автомобила – „Жигули“, Toyota Land Cruiser Prado и Suzuki Vitara.

След като проверяват вместимостта на всеки от резервоарите в книжките с инструкциите, Влад и момчетата му наливат гориво, изчакват лампата на резервоара да светне и започват да измерват колко километра може да измине колата. Резултатът е 110 960 м за „жигулито“, 128 863 м за „тойотата“ и цели 133 991 м за „витарата“.С това обаче експериментът не приключва. Щом горивото свършва, новосибирските ентусиасти откарват автомобилите до най-близката бензиностанция, за да проверят колко всъщност поемат резервоарите. Както може да се предположи, обемът им се оказва много по-голям от обявеното от производителите.

 

 

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!