Горещи новини

Колко години трябва да работим, за да станем милионери?

-8:48-Razloginfo.com

Българите трябва да работят 114 години, за да спечелят един милион евро, ако получават средната заплата за страната. Хората, които са били професионално активни в продължение на много години, рядко се замислят колко пари са спечелили през тези години.
Ето защо в това проучване анализаторите на Picodi.com изчисляват колко години работа са необходими, за да спечелите 1 милион евро в различни страни, докато получавате средна заплата. Добрата новина е, че румънците трябва да работят повече от нас, за да станат милионери – 117 години и 3 месеца, пише retro.bg.Повече от нас трябва да работят и в Сърбия, Русия, Турция и Северна Македония. 102 държави бяха включени в класацията. Ако сумираме всички пари, които средностатистическият служител носи вкъщи, гражданите на Швейцария ще спечелят първия си милион най-бързо – 15 години и 3 месеца. Второто място е за Сингапур с 18 години и 2 месеца.

Гражданите на Люксембург трябва да работят с 4 месеца повече – 18 години и 6 месеца. САЩ и Исландия затварят топ 5 съответно с 21 години и 3 месеца и 22 години и 5 месеца. В тази класация Ирландия е на 15-о място – служител със средна заплата ще има нужда от 31 години и 3 месеца, за да направи милион евро. С този резултат Ирландия изпревари страни като Великобритания (с 8 месеца), Франция (с 5 години) и Италия (с 22 години).

От друга страна, норвежките работници ще спечелят първия си милион 4 години по-бързо (11-а – 27 години), а между Ирландия и Швейцария има 16-годишна разлика (1-ва – 15 години и 3 месеца).

Източник: marica.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!