Горещи новини

Колите на „Google“ отново са по пътищата в България

-9:44-Razloginfo.com

Автомобилите на „Гугъл“ се завръщат по пътищата на България и ще останат до края на октомври. В обиколката са включени близо 50 града на страната. Целта е да се актуализират изображенията в градска среда, както и по пътищата и магистралите.

Трите автомобила ще изминат стотици километри, за да архивират огромен обем от информация.

Първите кадри от пътищата на България са заснети през 2012 г., а услугата стартира в интернет година по-късно. Днес актуализираните данни дават много повече възможности – като например виртуални разходки из пешеходни зони както и природни забележителности недостъпни за коли.Камерата, монтирана на покрива на колата, запечатва 360-градусови изображения. Обработката им отнема месеци преди да се качат в интернет.Събраните изображения се обработват със специална технология, която размазва лицата на хората и регистрационните табели на автомобилите.

От компанията предлагат допълнителна функция за анонимност, която може да бъде активирана чрез бутона „Подаване на сигнал за проблем“ в долния десен ъгъл на всяко изображение.

„Настоящата актуализация се фокусира върху по-големите градове и най-популярните места. Целта е новите изображения да покажат с точност какво се е променила през годините“, обясни Габриела Киореан, комуникационен мениджър на „Гугъл“ за Централна и Източна Европа.

Колите на технологичния гигант ще останат в България до края на октомври.

Източник: Информационна агенция „КРОСС“

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!