Горещи новини

Кои хора не трябва да ядат авокадо?

-15:40-Razloginfo.com

Въпреки многобройните си полезни свойства, не всички хора могат да ядат авокадо.

Научно доказано е, че авокадото има благоприятен ефект върху сърдечно-съдовата система и нивата на кръвната захар. Има противовъзпалителни свойства и подобрява косата и кожата.Въпреки това се препоръчва на страдащите от алергии да ядат авокадо с повишено внимание, пише vesti.bg. Алергичната реакция към този плод може да се прояви под формата на лек сърбеж около устата, подуване и анафилактичен шок. Ето защо, ако забележите необичайни симптоми след консумация на авокадо, по-добре е да се консултирате с лекар.

Поради високото количество фибри и мазнини в авокадото, някои хора могат да изпитат храносмилателни проблеми. По-специално, със стомашен дискомфорт, подуване и дори диария. Авокадото съдържа и много калий, чийто излишък се отразява негативно на бъбреците. За тези, които имат сериозно бъбречно заболяване, е по-добре да избягват напълно този плод.

И накрая, авокадото съдържа витамин К. Може да повлияе на ефективността на антикоагуланти: варфарин.

Източник: novinite.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!