Горещи новини

Ковачевски: Евроинтеграцията на РС Македония е заложник на България

| 17:04

„Европейската интеграция на Северна Македония и Албания е заложник на България. Нашата европейска интеграция е сведена до разговори за история, което на практика всички държави от ЕС оправдават. Според мен това е неправилно, защото когато се говори за история, не се обещава нищо, а само се говори за неща, случили се преди 100-150 години. Това е класическо изнудване и не може да бъде от полза за никого. Затова смятам, че са много важни темите, които засягат бъдещето на държавата и всички разговори трябва да се водят на тази база“, заяви премиерът на РС Македония Димитър Ковачевски по време на форума „Македония 2025”, на която присъства и сръбският премиер Ана Бърнабич.„Откворени Балкани” не подменя европейската интеграция, подчерта Ковачевски и изрази надежда, че и останалите държави от региона ще осъзнаят ползите от тази инициатива и ще се включат към нея.

Той съобщи, че следващата среща от инициативата ще се проведе на 7 и 8 юни в Охрид и на нея се очаква да присъства президентът на Сърбия Александър Вучич.

Източник: tribune.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.
error: Content is protected !!