Горещи новини

КНСБ: Регистрационна карта дава всички права на избягалите от Украйна

| 14:47

„Може да се съкрати процедурата за легално пребиваване на бежанците у нас. Необходимо е всеки чужденец да се регистрира като бежанец. Има мобилни центрове на границата с Румъния, където това може да се направи веднага. Получава се временен документ, който служи докато се издаде пластиката. Издава се регистрационна карта. Тя дава всички права, които имат българските граждани, освен да гласува и да бъде военнослужещ“. Това заяви за „Твоят ден“ д-р Тодор Капитанов, национален секретар в КНСБ.По думите му след влизане в страната такава карта се получава доста по-трудно. „Попълва се местонахождение и му се издава ЕГН на чужденец, което му дава право да се регистрира на Бюрото по труда и да започне работа“, обясни той.

Според Валентин Кръстев, управител на HR Компания, помощта на държавата трябва да продължи, за да бъдат назначени бежанците на сходни условия с българските граждани. „В никакъв случай 40 лева на ден не бива да е помощта, защото това е помощта към бежанците без да се иска нещо от тях“, смята той. И допълни, че е нужно да има и квалификационни курсове за украинците. „България ще осигури нормални работн и заплати за украинците, има притеснения само за издръжката им първите месеци“, подчерта Кръстев.

Източник: Информационна агенция „КРОСС“

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.
МОНДИАЛ 2022 КАТАР
error: Content is protected !!