Горещи новини

КНСБ иска еднократен данък върху свръхпечалбите и възстановяване на ставките по ДДС

-15:47-Razloginfo.com

От КНСБ смятат, че промяна на данъчните ставки, еднократен данък върху генерираните свръхпечалби и възстановяване на всички ставки по ДДС са начините за разработване на социален бюджет с приемлив дефицит.Президентът на синдиката Пламен Димитров коментира твърдението на бившия финансов министър от ПП Асен Василев, че е възможен бюджет без орязване на социални разходи и без вдигане на данъци.

„Радвам се, че се обещава да не се пипат социални разходи, но това не може да стане само с увеличени данъчни приходи от събираемост при настоящите ставки. Трябва да се пипнат по някакъв начин данъците. Кои точно данъци и как да се пипнат е въпрос на решение, което парламентът трябва да предложи. Най-правилното решение за нас е комбинация от стъпки, в това число и някои нови данъчни решения – ребалансиране на двата преки данъка, тоест в момента е нужно увеличение на корпоративния данък и намаляване на данъка върху доходите“, каза Димитров, цитиран от БНР.

Сега на ход са политиците в парламента, добави той и предупреди, че синдикатите подготвят специална акция:

„Ще направим кошница, този път истинска кошница, какво може да се купи с нетния размер на минимална заплата и с нетния размер на минималната пенсия. Ще напълним тази кошница, ще я сложим пред парламента и ще питаме депутатите могат ли с тази кошница да изкарат месеца“.

Източник: Информационна агенция „КРОСС“

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!