Горещи новини

Кметът на Симитли предложи на Крушарски „Септември“ за 50 стотинки

| 13:10

Христо Крушарски, който в петък изненадващо обяви, че напуска позицията на собственик на Локомотив (Пловдив), може да остане в българския футбол. Бизнесменът е получил предложение да купи втородивизионния Септември (Симитли), пише simitli.info. Сайтът е приближен до ръководството на клуба от Втора лига. Офертата, която кметът на югозападния град Апостол Апостолов и направил по телефона, е била в размер на 50 стотинки.„Сумата, която му бе предложена, е такава, защото клубът няма никакви задължения! Г-н Крушарски даде своето съгласие, което означава че от догодина Септември (Симитли) не само ще има нов собственик, но и нова амбициозна задача – влизане в Първа професионална лига, където се надяваме, че отборът ни отново ще се утвърди и ще стане фактор“, пише изданието.

Малко по-късно пред Гонг Крушарски говори по темата и заяви, че няма да става собственик, но ще помага на Септември.

„Няма да ставам собственик на Септември (Симитли), но ще помагам на клуба. Говорили сме по тази тема и вече сме се разбрали. Имам много приятели и ще помагам на всички. Оставам във футбола. От утре започвам работа. Имам сериозни планове. Нали помните кой бе първият човек, който сподели, че трябва да се премахнат таксите за клубовете от Трета лига. Българският футбол много лесно се управлява. Който иска да работи с мен, да заповяда. Смятаме да направим 10 тренировъчни терена в Югозападна България. Започваме работа още сега. Целта е до края на годината да има изградени две игрища.

По този начин нашите отбори ще има къде да тренират. Вместо да ходят в чужбина, може да се готвят в България. Само, че трябва да има отлични условия, тъй като отборите са свикнали да играят на килими. Целта е да върнем славата на турнира „Петричка пролет“.

Няма да спрем дотук. Ще инвестираме още в базата в Говедарци и в стадиона в Самоков. Има интерес от доста клубове от чужбина. Ще идват на подготовка и ще пълнят хотелите“, заяви Крушарски.

„Искам да благодаря на феновете на Локомотив, които винаги са ни подкрепяли. Благодаря им и за декларацията, която написаха. Не знам дали забелязахте вчера и топлото отношение към мен от страна на феновете на Левски.

Не съм се оттеглил напълно от Локомотив. Клубът е най-скъпото удоволствие в моя живот. Оставам фен на клуба и ще помагам. Имам обаче една болка. Това е и една от причините да се оттегля от управлението. Общината обърна гръб на клуба. Аз исках да построя стадиона с тези 12 милиона, които отпусна държавата. От Общината обаче казаха, че по-добре да се самоубият, отколкото да ми ги дадат.

С тези 12 милиона бяха предвидени да се изградят три сектора, но това едва ли ще се случи. Парите една година стоят в Общината. Сега ще кажат, че това не може да се случи, тъй като всичко поскъпва. По всяка вероятност тези средства ще стигнат за два сектора“, завърши бизнесменът.

Източник: simitli.info

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.
МОНДИАЛ 2022 КАТАР
error: Content is protected !!