Горещи новини

Кметът на Карлово: След наводненията хората имат подслон, храна и вода

-17:49-Razloginfo.com

През последните дни няколко села от района на Карлово потънаха под вода заради дъждовете. Много домове са разрушени от залялата ги вода. Хората бяха евакуирани с помощта на хеликоптер. Ситуацията в селата Богдан, Каравелово и Слатина и днес не е добра.



„Необходими са ни техника и хора. Вече увеличихме броя на техниката над два пъти. Вчера на терен имахме 31 тежки машини – в селата Богдан, Каравелово и Слатина. Днес тези машини вече са 69. От Браншовата камера на пътните строители, техниката, която ни беше предоставена днес, се насочва към село Слатина. От вчера на терен работи и техника на Горското стопанство – Смолян и Напоителни системи – Сливен“, това съобщи областният управител на Пловдив Ангел Стоев на брифинг от село Слатина.

„От сутринта сме докарали 15 камиона самосвала и 6 багера. Също така има доброволци, които помагат, както и 30 човека от Автомагистрали, които работят на терен. По-късно ще дойдат още два багера. Те са в помощ относно разчистването и подпомагането за дигите на реката“, каза представител от АПИ.

„Всички хора, които са с пострадали домове, са подслонени, подготвяме 300 порции храна, която се раздава, както и 30 000 бутилки по 1,5 литър вода. Щетите вече се описват“, каза кметът на на община Карлово Eмил Кабаиванов.

„Ние се включихме за пореден ден. Довечера, след направената оценката, ще преценим, с какви сили и средства армията ще участва и утре“, това каза генерал Деян Дешков.

„Няма констатирана незаконна сеч или ако има такава, то тя е в много малки размери и не би могла да причини това бедствие. Бедствието се дължи на огромното количество дъжд, около 200 литра на квадратен метър. За да разчистим селата ще са необходими две седмици. Това са огромни обеми, които искат работа. Едва след това ще започнат възстановителните дейности. Големият проблем е водоснабдяването“, каза още областният управител Ангел Стоев.

Източник: Информационна агенция „КРОСС“

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!