Горещи новини

Кметът на Белица поиска от Европа повече за младите в селските региони

-17:39-Razloginfo.com

Европа трябва да отделя повече средства за младите хора в селските региони. Становището изрази кметът на Белица Радослав Ревански на пленарното заседание на Комитета на регионите, което се провежда от 1-3 декември в Брюксел. Ревански изрази становище по дебата относно Европейската година на младежта 2022г.Той сподели, че вследствие пандемията много ясно се e видяло, че различията между младите хора от градовете и селата са се изострили. Ревански настоя за повече инвестиции и достъп до финансиране за подобряване на услугите и развитието на цифровата инфраструктура.

Това ще даде възможност на повече млади хора от селските райони да работят и да се обучават дистанционно и да имат достъп до онлайн услуги. Категорично заяви, че е нужна по-добра координация между централните и местни власти, за да се гарантира, че интервенциите за подкрепа достигат до селските райони.

Източник: agencia.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!